Κόσμος


Βάζω το Κ απο την καρδιά! βάλτε το Ο απο την ομοψυχία, το Σ απο τον σεβασμό, το Μ απο το μέτρο, το Ο απο το όνειρο, το Σ απο τη σοφία και.... πάμε να φτιάξουμε τον ΚΟΣΜΟ πιο όμορφο!

Δε θέλει πολλά ο κόσμος, για να είναι όμορφος! 
Όλα τα γράμματα χωράνε στη ζωή μας! 
Απο το Α ως το Ω, ο δρόμος είναι τόσο κοντινός, μα και τόσο μακρινός! η διαδρομή είναι που μετράει! Αρκεί να ..βλέπεις και να χαίρεσαι τα γράμματα,τις λέξεις που φτιάχνουν, τις έννοιες, τα συναισθήματα....και να τα εκτιμάς ε!  
Να πετάς τις αξίες τις εκτιμημένες και να κρατάς τις ..άλλες! τις ηθικές, τις συναισθηματικές! Άλλωστε και της ζωής η αξία, είναι ..ανεκτίμητη! Δε λές: Πόσο έχει? σου τα δίνω και την έχω...
Δεν μπορείς να την πληρώσεις... 
Σου έδωσαν ένα μερίδιο ζωής? πάρτην στα χέρια σου και ξεζούμισε κάθε της στιγμή! Κι αν ακόμα αυτή σε στριμώξει, μην την αφήσεις να σε αδειάζει, γέμιζέ την με φαντασία, δύναμη, υπομονή, επιμονή, έμπνευση, αποφασιστικότητα, χαρά, θέληση, έρωτα,αγάπη, ανθρωπιά,αλληλεγγύη...Γέμιζέ την με γράμματα! γράφε λέξεις, φράσεις, βιβλία! 
Κάθε λέξη, μια έννοια, ίσως κάποτε και αρνητική, μα οι άλλες, οι θετικές είναι περισσότερες! θα την κάνουν πέρα....Τα σύννεφα άλλωστε, δεν μένουν πάντα εδώ! Έρχονται και φεύγουν, αφήνοντας ίσως τη μελαγχολία μιάς βροχής.. Μα αν είναι για μας μελαγχολία, για τη γη, είναι φιλί ζωής! 
Όλα για κάποιο λόγο γίνονται!
Απόλαυσε τις ομορφιές της άνοιξης, μα μην υποτάσσεσαι στην επιβλητικότητα του χειμώνα! και μην ξεχνάς πως τα χελιδόνια όταν φεύγουν, αφήνουν πίσω την ελπίδα πως θα ξανάρθουν! 
Μη σε νοιάζει τι θα γίνει στον ..άλλο κόσμο... Νοιάσου γιαυτόν! Αγωνίσου να γίνει ομορφότερος! για σένα, για τα παιδιά σου για τα εγγόνια σου! 
Δεν είσαι μόνος ή μόνη! 
Είμαστε πολλοί, εμείς, που θέλουμε έναν ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ

Σοφία Μαρωνίδη